Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αττίλας 2 - Η Ελλάς που ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΠΟΤΕ

Σαν σήμερα στις 14 Αυγούστου 1974 ξεκίνησε ο Αττίλας 2...

Οι Τούρκοι από τον Αττίλα 1 είχαν μόνο ένα μικρό ποσοστό του νησιού(3-4%) και από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 14 Αυγούστου υπήρχε εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Καραμανλής και η Δημοκρατία επέστρεψαν στις 24 Ιουλίου 1974.

Στις 13 Αυγούστου ο Καραμανλής στέλνει τελεσίγραφο στον Κίσινγκερ υπουργό εξωτερικών της Αμερικής, και του αναφέρει πώς αν ισχύουν οι πληροφορίες περί νέας επίθεσης στην Κύπρο, είτε θα παραιτηθεί είτε θα αναγκαστεί να κηρύξει τον Πόλεμο στην Τουρκία.

Στις 14 Αυγούστου ξεκινάει ο Αττίλας 2, στις εκκλήσεις για βοήθεια από την Κύπρο ο Καραμανλής απαντά την ιστορική φράση «Η Κύπρος κείται μακράν!». Η ΕΛΔΥΚ και η Εθνική Φρουρά της Κύπρου πολέμησαν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τους Τούρκους και έτσι χάθηκε το 40% του νησιού.

Από Τότε ο Καραμανλής που εμείς τον λέμε «Εθνάρχη» ΔΕΝ πάτησε ΠΟΤΕ το πόδι του στην Κύπρο μέχρι που πέθανε. Οι φάκελοι της Κύπρου παραμένουν ακόμα κλειστεί, 40 χρόνια μετά. Ο Λόγος είναι γνωστός.

Καραμανλής - Μακάριος αυτοί που δεν ένωσαν την Κύπρο με την Ελλάδα 
και άφησαν τους τούρκους να καταλάβουν το 40% του νησιού.

Η μεταπολίτευση και το σύστημα τους ξεκίνησαν με μια τραγωδία και όπως φαίνεται θα φύγουν με μια  νέα Εθνική Τραγωδία...Αυτή του Μνημονίου. Η Ελλάς στον Αττίλα 2 ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΠΟΤΕ! Και ο Καραμανλής 20 ημέρες Πρωθυπουργός και παρότι υπήρχε εκεχειρία ΔΕΝ έστειλε ούτε μια σφαίρα στην άμυνα της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου